Thursday, May 25, 2017

5 CARA UNTUK PERUT KEMPIS

Assalamualaikum.. dah lama saya tidak mengupdate apa-apa perkara di dalam blog ini. Bulan puasa hampir tiba betol tak???? So memang sesuai untuk kita jadikan bulan puasa sebagai satu planning untuk kurus dan menjadikan perut kita cantik di hari raya dan hari-hari berikutnya.

jom.. check out lima perkara tersebut :-


1st ----kalau nak kempiskan perut ialah ELAKKAN MAKANAN BERGULA DAN BERGARAM. Bukan senaman yang utama tau tapi pemakanan. Yang perlu kita elak ini sebabnya sangat penting. Makanan jenis ini menakung air dalam badan.

2nd --- Katakan TIDAK pada MAKANAN BERMINYAK DAN BELEMAK. Selain membuatkan lemak berkumpul di perut dan jadi buncit, ia meningkatkan VISCERAL FAT yang sangat bahaya.

3rd - BERSENAM. Ha, lepas dah elak makanan tertentu, boleh fokus pada senaman. Banyak senaman yang fokus kepada perut. Boleh ikut saranan coach terkenal Kevin Zahari ini. Jangan paksa diri bila bersenam, buat semampu kita terlebih dahulu. Buat secara berperingkat. Kita boleh lihat pelbagai senaman ringgan yang boleh kita lakukan tak kira dimana kita berada. Terutamanya yang bekerja dioffice, mesti akan mencari alasan untuk bersenam.

4 ------ Anda perlu MINUM AIR KOSONG YANG MENCUKUPI. Tiada alasan. Ini antara yang WAJIB. Secara puratanya, setiap 25kg berat badan kita memerlukan 1 liter air. Jadi kira berapa liter air yang perlu anda minum setiap hari. AIR KOSONG ya, bukan minuman manis.

5 ----Last but not least anda perlu DETOKS DENGAN SUPLEMEN SEMULAJADI. Proses mengempiskan perut dan mengecilkan badan akan menjadi lebih lancar, berkesan dan konsisten.
                                                                 testimoni pertama

                                                              testimoni ke 2testimoni ke tiga
JIKA ANDA BERMINAT. 

SILA WHASAP

0137602546 (AZIE)No comments:

Post a Comment