Tuesday, May 26, 2015

KISAH BENAR :Kulit kusan dan bejerawat

KISAH BENAR

Normal bagi lelaki kalau kulitnya kusam dan berjerawat sebab kalenjar peluh lelaki aktif, dan kulit senang berminyak.
Kulit saya kurang bermasalah hinggalah umur saya dah dekat 30 tahun. Mula la keluar jerawat, nampak kusam dan kering. Kadang kadang, kalau garu, nampak putih putih deh terkupas.
Sejujurnya, saya mula menggunakan Vivix dan Shaklee Collagen Powder apabila lihat effect positif pada pelanggan-pelanggan saya. Dan mereka selalu repeat order, tak sempat habis, terus beli lagi.
Setakat sebulan lebih saya promote Vivix secara santai, dah lebih 10 botol terjual. Collagen Powder pun tak kurang hebat sambutannya.
Saya pakai Vivix dan Collagen Powder tak sampai pun sebulan. Cepat nampak kesan positif.
Kulit saya tak kering, nampak lembab dan berseri. Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. Garis halus kat bibir dah kurang, dan pipi saya nampak lebih anjal.
Kadang-kadang malu jugak bila orang kata kulit dah macam perempuan sebab halus, tapi saya buat tak kisah. Cemburu sebenarnya tu! Hehehe.
Yang penting, kulit saya menawan dengan cara yang sihat, bukan suntik suntik atau guna produk berbahaya yang merosakkan kulit. Setiap kali saya pandang cermin, hati saya penuh syukur.
Inilah yang dinamakan ‪#‎shakleeeffect‬
‪#‎s2uFamilies‬ ‪#‎s2united‬
Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/cikzie91
Pages : https://www.facebook.com/healtyforUs
Instagram : syazzriena
HP : 0137602546 (azie)
==================
==================
Produk yang diambil:
1. Vivix
2. Collagen Powder
===================

KISAH BENAR : Bagi mereka y memiliki kulit jerawat dengan kulit kusam

KISAH BENAR
====================
Saya ni kategori orang yang tak suka makan sayur dan buah. Memang dari kecik selalu dimomokkan
macam mana muka nak cantik tak makan sayur dan buah.
Setelah grad dan bekerja macam-macam supplemen saya cuba tetapi langsung tak memberi kesan kepada saya
sehingga lah saya berjumpa shaklee.
5 bulan konsisten consume ESP, Vitamin C, Vitamin E, B Complex, Alfalfa and GLA
alhamdulillah semakin menampakkan hasil. Kulit semakin cerah dan kesan jerawat semakin pudar.
#ShakleeEffects
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/cikzie91
Pages : https://www.facebook.com/healtyforUs
Instagram : syazzriena
HP : 0137602546 (azie)
==================
==================
Produk yang diambil:
1. ESP
2. Vitamin C
3. Vitamin E
4. B Complex
5. Alfalfa
6. GLA
===================


KISAH BENAR : Tidak perlu bermakeup tebal untuk menutupi jerawat dimuka

KISAH BENAR

Assalamualaikum WBT..

"Dont make SHAKLEE a secret..share it..its a GIFT you giving people...

InshaaAllah...

Segala perkara berlaku adalah dengan izinNya..begitu juga jodoh saya dengan shaklee..Alhamdulillah kesihatan dalaman saya totally different terus terserlah di luaran..nak tahu apa masalah saya dulu?

~ kulit muka berjerawat teruk,kena pakai mekap tebal tapi still tak boleh cover jerawat bersepah.
~ batuk dan selsema berpanjangan akibat allergic yang teruk
~ pelawasan kurang baik,kerap berlaku sembelit,najis berdarah,ada simptom buasir selepas bersalin
- yes..segala permasalahan di atas,menyebabkan badan rasa tak sihat,tak selesa,berat badan pun dah menghampiri BMI yang dah xsesuai dengan ketinggian..uittt scary!!!

Cinta pertama saya dengan SHAKLEE is only ESP+ALFALFA

Simple word describe how special ESP+ALFALFA
ESP~ Menyihatkan hormon dan seterusnya mencepatkan penyerapan segala vitamin dalam badan
ALFALFA~ Segala masalah jerawat,allergic,pelawasan kurang baik,berat badan berlebihan disebabkan detox tidak berlaku dengan baik..dats y Alfalfa sangat2 membantu untuk DETOX

Saya KONSISTEN, saya lebih sihat, ceria dan selesa dengan badan saya now!!!
Jom Jatuh Cinta dengan shaklee..

SHAKLEE ALWAYS SAFE
SHAKLEE ALWAYS WORKS
SHAKLEE ALWAYS GREEN

#shakleeeffect
#s2families
#s2united

FB : https://www.facebook.com/cikzie91
Pages : https://www.facebook.com/healtyforUs
Instagram : syazzriena
HP : 0137602546 (azie)
================== ==================
Produk yang diambil:
1. ESP
2. Alfalfa
===================


Kisah Benar Pain Killer

KISAH BENAR E001
---------------------------
[ATHRITIS: PAIN KILLER VS SHAKLEE]
Ini kisah benar customer sy..

*SEBELUM*
Umur masih muda tapi mengalami masalah ‪#‎sendi‬ yang agak kritikal..yer la kan smpi nak angkat mug pun tak boleh..senang kata tak boleh buat keje berat langsung melibatkan tangan,kaki dan yang bersendi..so aktiviti harian pun terganggu..kesian sangat dia..
Setiap bulan akan dapatkan rawatan di hospital dengan kos rm500..bayangkan banyak tak nak kena keluar bulan2 untuk kos rawatan..boleh bayar duit kereta viva@myvi tu..hehe...Pastu hari2 pulak pain killer kena ambil bagi kurangkan kesakitan tu..untuk pesakit ‪#‎athritis‬ diorang memang bergantung pada ‪#‎painkiller‬ bagi tak nak rasa sakit yang amat..aduhh..pain killer ni sebenarnya tak bagus untuk badan kita..akan effect long term..

Nak dijadikan cerita..customer saya ni adalah merangkap kawan kepada kawan saya jugak..hehe..emm sebenarnya saya jugak banyak dapat customer yang diperkenalkan dari rakan2 @customer2 yang dah ambil ‪#‎shaklee‬ dengan saya..alhamdulillah..this is my ‪#‎shakleeEffect‬..hihi..chewaahh..
Bila customer ni whatsapp dan beritahu masalah dia..so saya pun cadangkan dia ambil set sendi terdiri daripada ‪#‎Ajht‬ ‪#‎ostematrix‬ dan ‪#‎omegaguard‬..alhamdulillah customer saya ikut cadangan saya tu..

*SELEPAS*
Setelah hampir 3 minggu saya follow up customer saya lagi untuk tanya perkembangan dia..Alhamdulillah..sangat2 positif..siap boleh main bowling lagi tu..syukur sangat dapat bantu orang lain sihat..selain tu dapat juga mengurangkan kos perbelanjaan rawatan bulanan customer hampir setengah daripada biasa kan.. dengan shaklee mmg ‪#‎JIMAT‬ dan ‪#‎BERKESAN‬..siapa kata shaklee ni mahal? Tak cuba..tak rasa lg dah ckp mahal kan..tahan berbulan2 tau..emm kalau tak percaya boleh pm sy..harga dan servis baek punya..


Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/cikzie91
Pages : https://www.facebook.com/healtyforUs
Instagram : syazzriena
HP : 0137602546 (azie)
==================
Produk yang diambil:
1. Advanced Joint Health Tablet
2. Ostematrix
3. Omega Guard
===================
YES ") We got #S'Effect's photo.

Sunday, May 17, 2015

Mengaktifkan pergerakan dan kelancaran sendi

Shaklee Joint Health Tablet:
  • Ialah formula proprietari yang menampilkan gabungan bahan-bahan yang sangat efektif dan terbukti berkesan untuk menyokong pergerakan, fleksibiliti dan fungsi sendi yang sihat
  • Diperbuat daripada bahan yang bertindak pantas untuk membekalkan khasiat pemakanan kepada sendi
  • Mengandungi rumusan berpaten yang terdiri daripada ekstrak Boswellia dan Ekstrak Jagung serta nutrien penting lain termasuk Zink, Kuprum, Mangan dan Vitamin C untuk memberikan keselesaan dan melancarkan semula pergerakan sendi
  • Shaklee Joint Health Tablet adalah 100% rumusan vegetarian yang hanya berasaskan tumbuhan dan mineral.





Bayangkan jika salah satu sendi gagal berfungsi, pastilah pergerakan jadi terbatas. Terutamanya kepada mereka yang aktif. Tak kiralah sama ada mereka yang aktif bersukan,  kerja yang banyak pergerakan  atau yang suka pada aktiviti lasak dan ekstrem kesihatan sendi wajib diambil serius. Jangan pandang enteng tau!





Sendi yang sihat bermakna tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecari sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) iaitu komponen-komponen sendi; mendapat keperluan nutrisi dari yang mencukupi yang diserap oleh tubuh. Sendi yang sihat dan kuat dapat memberi keselesaan antara tulang temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Jom kita baca mengenai vitamin untuk kesihatan sendi

Advanced Joint Health Tablet Shaklee adalah makanan tambahan yang memelihara kesihatan sendi-sendi tubuh badan.  Dalam tubuh badan kita terdapat beberapa sendi yang sering bekerja bagi memastikan setiap pergerakan dapat dilakukan. Sendi-sendi badan adalah:

Advanced Joint Health Tablet ini memberi manfaat kepada sendi melalui 3 cara:-

  • Menyokong keselesaan sendi (Ekstrak Boswellia) dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya,. bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
  • Bertindak sebagai kusyen (Ekstrak jagung) membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat (zink, tembaga, mangan dan vitamin C). Sebagai nutrien pentinng dalam kesihatan sendi, zink, tembaga, mangan  dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Tulang rawan menyusut secara semulajadi seiring dengan peningkatan usia. Tekanan fizikal yg berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaaan sendi dan pergerakan terbatas.


Aktiviti biasa seperti membongkok, duduk dan berjalan menjadi begitu mencabar kepada mereka yang mengalami masalah sendi ini.  Pencegahan awal perlu demi masa depan kita. Sakit atau tidak bukan ukuran untuk kita tidak mendapatkan nutrisi sendi. Sendi kita semakin goyah seiring dengan peningkatan usia kita. Jadi sediakan payung sebelum hujan!

Joint Health Shaklee paling sesuai dijadikan buah tangan setiap bulan  kepada ibu dan ayah kita. So macam mana? Sayang tak emak dan abah kita?




Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
 
cik zie jaybe
♥ sms/whatsApp: 0137602546
♥ Emel : norazielah@ymail.com
♥ Fb:https://www.facebook.com/cikzie91 sila klik LIKE utk info terkini

Tingkatkan tenaga dengan Teh

Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.
  • Rangsangan tenaga secara semula jadi dan selamat
  • Sedap diminum, sama ada panas atau sejuk
  • Alternatif terbaik kepada snek manis dan kopi
  • Cepat bertindak untuk meningkatkan tenaga
  • Bungkusan berbentuk ‘stick’ yang mudah bagi setiap sajian
Tiada perisa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
 
 
 
 
 

Fungsi ekstrak yang ada dalam Cinch Energy Tea

1) Matcha Green Tea

  • antioksida yang sangat tinggi
  • energy booster
  • metabolisme booster
  • bakar kalori up to 4x

2) Taurina
  • menggalakkan metabolisme
  • lebih bertenaga
  • larutkan lemak
  • membantu menghasilkan otot tanpa lemak
3) White Tea
  • membakar lemak-lemak berlebihan
  • menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
  • meningkatkan metabolisme
  • juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.
4) Rooibos Red Tea
  • tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
  • melarutkan lemak
  • meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
  • agen detox yang kuat
5) Red Tea
  • Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
  • pejuang kanser yang kuat
  • Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
  • merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

Siapa yang perlukan Cinch Energy Tea Shaklee ini?

testimoni cinch tea

Sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga tambahan. Mereka yang sedang berdiet sangatlah digalakkan mengambil teh ajaib ini.


Anda ingin bertenaga sepanjang hari. Hadapi masalah metabolisme yang Rendah? Dah cuba diet sendiri tapi gagal? Dah cuba kurangkan nasi dan bersenam tapi masih gagal? Mungkin salah satu kurang berjaya adalah sebab metabolisma badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik yang mungkin.
Jadi, memang banyak kebaikan dan keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee ni kan? Apa tunggu lagi. Anda wajib dapatkan Cinch Energy Tea Shaklee sekarang!
 Lain-lain Testimoni >>>
 

 
 
JIKA BERMINAT???
 
SILA
 
WHASAP :0137602546
FB : CIK ZIE JAYBE
 

cinch protien yang tinggi

Kekalkan kepejalan otot dan pastikan anda sentiasa kenyang dan selesa dengan Cinch® Shake Mix yang sungguh lazat dan berkhasiat tatkala anda menurunkan berat badan.
  • Padat dengan protein agar anda sentiasa berasa kenyang dan selesa
  • Tinggi serat, iaitu enam gram bagi setiap sajian
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
 
 
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

Cinch Shake memberi jawapan segera kepada persoalan seperti:

“Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?”

“Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?” .

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting.
Mengapa?

Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  •  Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan..(soya bukan GMO)
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.


SEKIRANNYA BERMINAT???

SILA HUBUNGI >>>>>>

WHASAP : 0137602546
WECHAT : SYAZRIENA5154
FB : CIK ZIE JAYBE
ISTAGRAM : SYAZZRIENA

 

Tuesday, May 5, 2015

Penyakit Jantung pembunuh No.1 Di Malaysia


Serangan jantung, atau infark miokardial (bahasa Inggris: Myocardial infarction, acute myocardial infarction, MI, AMI) adalah terhentinya aliran darah, meskipun hanya sesaat, yang menuju ke jantung, dan mengakibatkan sebagian sel jantung menjadi mati.
Penyakit jantung merupakan penyebab kematian nomor satu pada orang dewasa di Amerika. Setiap tahunnya, di Amerika Serikat:
  • 1.500.000 orang mengalami serangan jantung.[butuh rujukan]
  • 478.000 orang meninggal karena penyakit jantung koroner.[butuh rujukan]
  • 407.000 orang mengalami operasi peralihan.[butuh rujukan]
  • 300.000 orang menjalani angioplasti.[butuh rujukan]
Penyakit jantung, stroke, dan penyakit periferal arterial merupakan penyakit yang mematikan. Di seluruh dunia, jumlah penderita penyakit ini terus bertambah. Ketiga kategori penyakit ini tidak lepas dari gaya hidup yang kurang sehat yang banyak dilakukan seiring dengan berubahnya pola hidup.
Faktor-faktor pemicu serangan jantung ialah Rokok, mengonsumsi makanan berkolestrol tinggi, kurang gerak, malas berolahraga, stres, dan kurang istirahat.

6 Cara Sederhana Mencegah Penyakit Jantung

Mencegah penyakit jantung dapat dilakukan dengan cara yang sederhana. Syaratnya, seseorang mesti melakukan pencegahan sejak dini. Umumnya pemicu masalah jantung terjadi akibat akumulasi berbagai faktor setelah jangka panjang. Contohnya adanya plak dalam arteri, hipertensi, kebiasaan makan kaya lemak, dan sebagainya.

Pencegahan dini tetap diperlukan. Dikutip dari Boldsky dan lintas.me, berikut cara sederhana yang dapat membantu seseorang terhindar dari penyakit dan termasuk serangan jantung:

1. Tidak merokok.

Merokok sangat berpengaruh terhadap kesehatan tubuh secara keseluruhan. Racun rokok dapat memicu terjadinya penumpukan plak dalam pembuluh darah hingga membuat darah menjadi lebih kental. Orang menjadi mudah mengalami kolesterol tinggi dan hipertensi yang berujung pada serangan jantung.
 
2. Jalan kaki setiap hari.

Cukup dengan meluangkan waktu berjalan kaki atau aktif secara fiik setiap hari akan membuat sehatnya sistem kardiovaskular Anda. Gabungkan dengan latihan napas sederhana untuk menjaga jantung lebih sehat. Bisa pula dipadu dengan joging atau latihan menurut kemampuan fisik.
 
3. Yoga.

Ini berurusan dengan kesehatan mental. Mental yang terkendali dari rasa stres maupun depresi lebih aman untuk kesehatan jantung. Pasalnya, stres memengaruhi tekanan darah menjadi tinggi dan menurunkan kekebalan tubuh. Seseorang lebih mudah terserang sakit termasuk serangan jantung bila faktor pemicu lainnya bersatu, seperti tingginya kolesterol.
 
4. Mengatur pola makan.

Memilih makanan yang sehat dan mengatur jumlah yang dikonsumsi punya pengaruh pada kesehatan jantung. Makanan yang bersahabat dengan jantung ontohnya pisang atau sayuran hijau yang kaya dengan kalium. Selain itu, pilih makanan yang bisa menurunkan kolesterol dan hipertensi seperti mentimun, jeruk, anggur, dan sebagainya.
 
5. Menjaga berat badan.

Semakin berat tubuh Anda, maka akan banyak lemak yang menumpuk. Lemak menjadi pemicu serangan jantung, apalagi jika Anda punya banyak lemak tidak sehat. Segera kurangi dengan berolahraga dan mengonsumsi makanan penluruh lemak, seperti jeruk nipis, sayuran, dan sebagainya. Jika ingin diet, lakukan diet sehat.
 
6. Hindari jatuhnya tubuh.

Pada orang yang berusia mulai lanjut, usahakan untuk tidak jatuh badannya. Karena, ada kekhawatiran hal tersebut dapat memicu terjadinya serangan jantung.




[Pembunuh no 1 di Malaysia - Sakit Jantung]
.
Barah dan strok adalah pembunuh no 2 dan 3, rupanya Sakit Jantung adalah lebih bahaya. Kadang-kadang, ramai pesakit dah alami tanda-tanda tetapi abaikan sahaja.
.
Mereka ingat ia adalah tanda kurang sihat biasa, padahal ia boleh mengundang kematian.
.
Langkah awal yang lebih bijak boleh diamalkan supaya tiada kesan yang tidak diingini berlaku.





[ Biasanya tak macam ni..]
.
Anda seorang yang aktif, tetapi tiba-tiba bila buat aktiviti lasak sikit dah rasa penat.
.
Anda mungkin perlu membuat pemeriksaan jantung.


[Jangan main-main jika anda sakit dada..]
.
Anda mungkin rasa ia biasa, tapi mana tahu ia adalah tanda awal kepada sesuatu yang lebih serius.
.
Serangan jantung boleh dielak jika anda mengambil langkah awal selepas mengetahui tanda-tanda awal sakit jantung.





Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.
Fungsi EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi                

Tugas DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan
 

Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?


Melindungi Jantung Anda*
Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.
Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.
Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Omega Guard Shaklee -DHA dan EPA

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
Sumber : Shaklee Malaysia


SEKIRANNYA BERMINAT:-


SILA PM/WSAP :>>>>






Masalah keputihan boleh membawa maut

APA ITU KEPUTIHAN???

Keputihan atau Fluor Albus merupakan sekresi vaginal pada wanita. Keputihan pada dasarnya dapat digolongkan menjadi dua golongan yaitu keputihan normal (fisiologis) dan keputihan abnormal (patologis). keputihan fisiologis adalah keputihan yang biasanya terjadi setiap bulannya, biasanya muncul menjelang menstruasi atau sesudah menstruasi ataupun masa subur. Keputihan patologis dapat disebabkan oleh infeksi biasanya disertai dengan rasa gatal di dalam vagina dan di sekitar bibir vagina bagian luar. Yang sering menimbulkan keputihan ini antara lain bakteri, virus, jamur atau juga parasit. Infeksi ini dapat menjalar dan menimbulkan peradangan ke saluran kencing, sehingga menimbulkan rasa pedih saat si penderita buang air kecil.




Penyebab keputihan secara umum adalah:
  • Ketidakseimbangan hormon
  • Gejala suatu penyakit tertentu
  • Rusaknya keseimbangan biologis dan keasaman (ph) lingkungan vagina.
  • Sering memakai tissue saat membasuh bagian kewanitaan, sehabis buang air kecil maupun buang air besar
  • Memakai pakaian dalam yang ketat dari bahan sintetis (bukan katun), sehingga berkeringat dan memudahkan timbulnya jamur
  • Sering menggunakan WC Umum yg kotor
  • Tidak mengganti panty liner
  • Membilas vagina dari arah yang salah, yaitu dari arah anus ke arah depan vagina
  • Sering bertukar celana dalam/handuk dengan orang lain
  • Kurang menjaga kebersihan vagina
  • Kelelahan yang amat sangat
  • Stress
  • Tidak segera mengganti pembalut saat menstruasi
  • Sering membasuh vagina, yang harus dibsuh adalah vulva (bagian yang menggembung) dan bukan vaginanya
  • Tidak mejalani pola hidup sehat (makan tidak teratur, tidak pernah olah raga, tidur kurang)
  • Lingkungan sanitasi yang kotor.
  • Sering mandi berendam dengan air hangat dan panas. Jamur yang menyebabkan keputihan lebih mungkin tumbuh di kondisi hangat.
  • Sering berganti pasangan dalam berhubungan sex
  • Kadar gula darah tinggi
  • Sering menggaruk vagina
Beberapa Ciri ciri penyakit keputihan yang MERBAHAYA :
  • Cairan mengandung nanah,kental putih sampai kehijauan.
  • Bau tidak enak seperti bau busuk /  Menimbulkan bau tidak sedap
  • Pengeluaran cairan terlalu banyak.
  • Bengkak dan gatal , nyeri panggul atau perut.
  • Pengeluaran darah diluar menstruasi.
  • Menyebabkan gatal 

Ciri-ciri keputihan normal adalah:

 - Cairan encer
 - Warna cairan transparan atau bening
 - Cairan tidak lengket
 - Tidak bau Tidak menyebabkan gatal, Jumlah cairan yang keluar sedikit

CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN YANG KRONIK:



Ada di kalangan wanita yang mengalami masalah keputihan yang serius. Namun, berasa malu untuk berjumpa doktor. Lagi-lagi kalau doktor lelaki. Betul tak? Saya sendiri pernah alami masalah keputihan yang agak serius waktu mengandung. Ada antara kita yang memakai pantyliner untuk mengatasi masalah keputihan. Tapi bagi saya, pemakaian pantyliner bukanlah penyelesai masalah. Ia cuma 'menutup' masalah buat sementara. Tak kurang juga yang mengamalkan petua orang lama-lama, contohnya.. Ambil seikat dauh sirih dan bersihkan terlebih dahulu. Tumbuk sirih tersebut separuh hancur atau jika anda ingin cara yang mudah, memadailah dengan meramasnya secara kasar. Kemudian campurkan sirih yang telah ditumbuk atau diramas tadi dengan air suam di dalam bekas sederhana besar. Setiap kali anda mencuci bahagian sulit anda, gunakan air rendaman tadi pada bilasan terakhir. Amalkan sehingga anda tidak lagi merasa gatal di bahagian tersebut. Selain mampu menghilangkan keputihan, anda juga pasti merasa selesa.

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama :
  • Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan
Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee 
  • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa period.
  • Membantu Merawat arthitis
  • Membantu Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Membantu masalah keputihan pada wanita.
  • Membesar dan menegangkan payudara.
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
  • Memulihkan urat selepas bersalin.
  • Milk booster
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina lelaki
  • Membantu Melegakan masalah sembelit



Antara testimoni yang berpuas hati


JIKA ANDA MENGALAMI MASALAH SEDEMIKIAN, MEH CEPAT2 PM/WHASAP

 

AURORA SX untuk kulit cantik





Wahh, pelakon Raja Ilya makin putih lepas sahut cabaran FENOMENA IDEBENONE!! Patut lah 30,000 kotak terjual dalam masa 4 bulan. Org dah bosan makan Gluta tak putih-putih. Aurora SX artis pon makan! Kini sebijik sehari pon dah boleh cantik. Mudahnya nak kekal cantik!


Nak tak kulit pinkish-pinkish?? Hidung pinkish-pinkis?? Jerawat semua tak ada, kulit licin gebu tanpa sebarang parut. Mari cuba AURORA SX! Ternyata teknologi IDEBENONE ni berbeza dan kesan lebih superb!!

Apakah kelebihan AURORA SX ni ??
✔ melembapkan kulit dalam masa 24 jam
✔ membuatkan kulit semakin flawless , gebu dan glow seolah olah memakai makeup . Lembut apabila disentuh
✔ kulit menjadi putih kemerah merahan dalam tempoh yg SANGAT singkat
✔ jeragat semakin pudar sewal sebijik pengambilan Aurora
✔ jerawat kecut dan minyak muka semakin berkurang . SANGAT PANTAS
✔ parut slowly akan dirawat dan dihilangkan
✔ mengecilkan pori-pori muka dan membuang blackhead
✔ kulit awet muda , tegang dan cantik serta banyak lgi kebaikan lain .
✔tidak menggemukkan kerana Aurora bebas Collagen yang memudaratkan!
========================
Apa special sangat dengan Idebenone ni?? Produk saya makan pon ada Gluta jugak! Baca kat bawah ni:-
1) idebenone lebih pantas menyerap daripada Vitamin C dan E. Ini fakta dunia!
2) idebenone menyokong penghasilan Gluta. Makan produk ada Gluta sahaja tak cukup tau!
3) idebenone membantu Gluta diserap secara cepat dan menyeluruh ke dalam badan. Tak ada lah dibuang sahaja keluar badan kan? Tak ada Idebenone, Gluta lambat serap. Sebab tu produk tak berkesan.
- idebenone merangsang badan menghasilkan Gluta dan Kolagen secara sendiri. Jadi dah tak payah makan Kolagen yg bersifat artifical kimia kan? Kolagen juga menggemukkan. Tak gitu?
========================
Jangan risau! AURORA SX dijamin selamat. Lulus ujian racun daripada USM.
AURORA SX juga dijamin Halal dan Suci.
So, anda dah tak perlu risau! Mungkin AURORA SX adalah penyelesaian terakhir masalah yg anda hadapi.
========================

Whatsapp 0137602546
Whatsapp 0137602546
=======================

























AURORA SX
RM120 SAHAJA FREE POSTAGE

 BERMINAT???

SILA PM/WHASAP >>>>>>


 

Tanda-tanda sakit di badan

Tanda-Tanda Sakit Di Badan = Suatu Keajaiban Yang Wajib Anda Tahu!

Salam semua. Tanda-tanda sakit di badan memberi beberapa maksud tertentu. Kebanyakan orang salah faham akan perkara ini. Bacalah keterangan di bawah supaya anda memahaminya. Info di bawah ini antara info yang terbaik.
Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai sejauh mana kesihatan diri anda kerana informasi ini cukup bagus sebagai bahan rujukkan. Apa apa pun, kalau ada masalah dengan tubuh badan cepat-cepat lah pergi ke klinik atau hospital walaupun sakit hanya datang sekejap saja kerana mungkin dengan datang sekejap adalah untuk memberi clue/hint yang kita ni sebenar nya sakit.

1. MATA (Bertindak balas dengan keadaan hati).

a) Mata menjadi merah : Hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin.
b) Mata menjadi kabur : Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses penyeimbangan hati sedang berlaku.
c) Keluar tahi mata : Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan.
d) Keluar air mata : Gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja
e) Ketegangan mata dan kelopak : Tekanan perasaan kerana tidak puas hati atau bebanan yang berat.

2. HIDUNG (Hidung mempunyai hubungan rapat dengan paru-paru dan kerongkong).

a) Selesema : Proses pembuangan toksin di bahagian kerongkong. Badan mengandungi asid berlebihan (biasanya suhu badan meningkat).
b) Hidung sumbat : Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan. Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.
b) Bersin
i) Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.
ii) Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.

3. BATUK

a) Batuk keluar kahak : Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.
b) Batuk tanpa kahak : Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan. Biasanya kahak pekat keluar selepas beberapa hari memakan RG.
c) Batuk dan berasa gatal di kerongkong : Proses membuang toksin di bahagian kerongkong dan paru-paru, biasanya berlaku pada orang yang banyak merokok atau terdedah kepada udara yang tercemar.

4. KERONGKONG

a) Kerongkong kering. Proses membuang toksin sedang berlaku di seluruh badan. Ini adalah tanda bahawa badan kita memerlukan banyak air untuk membuang toksin.
b) Sakit kerongkong. Seperti di atas. Paras keracunan lebih serius.

5. BIBIR (Berkaitan dengan fungsi sistem penghadaman)

a) Bibir pucat
i) Sistem penghadaman yang lemah.
ii) Perut mengandungi angin.
iii) Kurang darah yang disebabkan oleh sistem penghadaman yang kurang sempurna dan mengakibatkan kekurangan zat besi. Sepatutnya diperkuatkan fungsi penghadaman dahulu dengan RG sebelum memakan zat besi.
b) Bibir kering dan pecah. Perut mengandungi banyak bahan toksin.

6. MULUT DAN LIDAH : Berkaitan dengan fungsi jantung dan sistem pengedaran darah.

a) Lidah atau gusi bengkak, sakit : Menunjukkan jantung mempunyai masalah, seperti lemak yang berlebihan, injap menjadi lemah, saluran koronari tersumbat dan lain-lain lagi.
b) Lidah, tisu mulut atau gusi menjadi pecah-pecah (ulser). Menandakan darah mengandungi asid berlebihan.
c) Mulut berbau busuk . Proses penyeimbangan fungsi perut untuk pembuangan toksin.

7. TELINGA: Berkaitan dengan buah pinggang.

a) Telinga terasa tersumbat : Buah pinggang mengandungi toksin berlebihan.
b) Telinga berdengung : Sedang merawat buah pinggang yang lemah.Biasanya tapak kaki terasa sakit ketika bangun pagi dan sakit itu hilang setelah berjalan-jalan.

8. KULIT Berpeluh :

a) Peluh masin : Badan mengandungi lebihan asid urik.
b) Peluh berbau : Badan menyingkirkan toksin melalui perpeluhan.

9. RUAM DAN BISUL : Badan menyingkirkan toksin yang berlemak dan toksin yang tidak larut dalam air.

10. KULIT GATAL DENGAN RUAM : Proses menyingkirkan toksin melalui kulit akibat terlalu banyak memakan ubat yang mengandungi bahan kimia.

11. KULIT PECAH DAN BERAIR : Proses pembuangan toksin yang larut dalam air.Sapukan serbuk Ganoderma pada kulit berkenaan.

12. RAMBUT GUGUR : Menandakan fungsi buah pinggang yang lemah. Selepas proses gugur, rambut akan tumbuh semula dengan lebih sihat dan subur.

13. SENDI-SENDI, TANGAN DAN KAKI

a. Sakit Sendi
i) Rasa panas. Menunjukkan terdapat luka di bahagian sendi berkenaan dan tanda- tanda penyakit pirai (gout).
ii) Tidak rasa panas Tanda-tanda sakit lenguh (rheumatism).
iii) Sakit di bahagian bahu. Menandakan saluran darah telah menjadi keras dan fungsi metabolisme tidak seimbang.
b) KEBAS TANGAN : Pengaliran darah di bahagian atas badan tidak lancar.
c) KEBAS TANGAN KIRI DAN LENGAN : Tanda-tanda lemah atau sakit jantung. Jika rasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal di sana, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.
d) KEBAS KAKI : Pengaliran darah di bahagian bawah badan tidak lancar.
e) SAKIT TAPAK KAKI : Menandakan buah pinggang lemah. Biasanya disebabkan oleh kekurangan senaman dan duduk terlalu lama.
f) SAKIT TUMIT KAKI : Menunjukkan kelemahan fungsi alat kelamin.
g) RASA PANAS DI TAPAK KAKI : Penyeimbangan fungsi buah pinggang akibat lemah tenaga batin.
h) GATAL DI CELAH-CELAH JARI KAKI : Menunjukkan tanda awal penyakit kaki busuk (Hong Kong Foot).

14. TANDA-TANDA DALAMAN

A. KEPALA. Secara amnya, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan sistem pengaliran darah, jantung dan saraf otak.
B. PENING/SAKIT DI BAHAGIAN DEPAN KEPALA Menandakan sakit tekanan jiwa (neurosis) akibat bebanan mental dan banyak berfikir.
C. PENING/SAKIT DI BAHAGIAN BELAKANG KEPALA
a) Bahagian atas . Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi.
b) Bahagian bawah (tengkuk). Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi atau tekanan darah.
D. SAKIT KEPALA DAN RASA GAS KELUAR DARI TELINGA :Menandakan penyakit migrain.
E. BISUL TERJADI DI KEPALA Tanda pembuangan toksin sedang berlaku. Kadang-kadang dikaitkan dengan penyakit migrain.
F. RASA PENING YANG MEMUSING Tanda kurang darah atau pengaliran darah tidak lancar.

15. MULUT/KERONGKONG/LIDAH

a) LOYA/MUNTAH . Tanda penyakit lelah. Pembuangan bahan toksik dari bahagian perut.
b) MUNTAH DARAH
i) Darah merah : Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian kerongkong dan
ii) Darah hitam: Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian perut; misalnya penyakit ulser.

16. LIDAH RASA TEGANG DAN PENDEK : Tanda sakit jantung.

17. KELUAR AIR LIUR YANG PEKAT . Proses pembuangan toksin dari kerongkong akibat jangkitan kuman

18. KENCING

a) KERAP KENCING Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran
b) AIR KENCING BERKAPUR Menunjukkan penyakit batu karang dalam buah pinggang.
c) AIR KENCING BERMINYAK : Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran berlemak.
d) AIR KENCING PEKAT BERWARNA COKLAT : Menandakan proses pembuangan toksin sedang berlaku.
e) AIR KENCING BERDARAH : Penyakit batu karang atau buah pinggang luka.

19. BUANG AIR BESAR

a) CIRIT-BIRIT/KERAP BUANG AIR BESAR : Membersihkan kotoran/keracunan dari usus besar. Cirit-birit dengan serta merta selepas memakan RG, menandakan penyakit barah di bahagian usus besar.
b) SEMBELIT: Membersihkan toksin dari usus kecil.
c) NAJIS BERDARAH
i) Darah merah : Masalah penyakit buasir atau barah di bahagian usus.
ii) Darah hitam: Masalah penyakit ulser perut.
d) NAJIS BERWARNA HITAM : Menunjukkan proses pembuangan toksin di bahagian usus sedang berlaku.

20. BADAN

a) RASA SAKIT : Secara amnya, segala kesakitan badan adalah disebabkan saluran darah.
i) Sakit menyucuk : Proses menyeimbangkan urat saraf.
ii) Sakit sengal: Menandakan luka di dalam badan.
iii) Sakit menyentap: Proses menyeimbangkan urat saraf yang berkaitan dengan organ-organ badan.
iv) Sakit menegang : Proses melancarkan pengaliran darah.
b) BADAN TERASA BERAT/ MALAS/ LENGUH . Badan mengandungi asid yang berlebihan. Proses penyeimbangan
c) BADAN TERASA PANAS . Badan mengandungi asid yang berlebihan. Ini menandakan badan memerlukan banyak air untuk menjalankan proses pembuangan toksin.
d) BADAN TERASA RINGAN : Menandakan badan segar dan proses awet muda sedang berlaku.

21. RASA TAKUT MENGEJUT : Lemah fungsi buah pinggang. Tenaga batin lemah.

22. CEPAT NAIK DARAH/MARAH : Fungsi hati lemah. Tekanan darah tinggi.

23. RASA BIMBANG DAN TAKUT : Sistem paru-paru yang lemah.

24. RASA SERONOK ATAU BIMBANG TANPA SEBAB :
a) Sistem jantung yang lemah.
b) Sistem saraf otak yang lemah.
c) Masalah pengaliran darah.

25. SUKA BERFIKIR DAN BERKHAYAL : Sistem penghadaman yang lemah.


Disediakan oleh:
Pn. Rusnani Omar
Penolong Pendaftar
Unit Keselamatan & kesihatan Pekerjaan
Universiti Malaysia Perlis

Antara perubatan yang boleh kita atasi :--

VIVIX SHAKLEE merupakan pati. Hanya makan 1 sudu sehari anda mampu mendapatkan perbezaannya..





JIKA ANDA BERMINAT??

BOLEH PM -----



Monday, May 4, 2015

Skincare Untuk kulit yang sensetif, berminyak,berjerawat

  Entry kali ini, saya ingin memperkenalkan set skincare untuk kulit yang berminyak dan bejerawat. Kenapa saya ingin memperkenalkan kepada anda semua???

Sebabnya:-
  1. Menjimatkan, sehingga 9 bulan ( anda rasa??? ade skin care lain sejimat ini)
  2. Harga berpatutan
  3. Berkualiti
  4.  Tiada bahan kimia yang merbahaya
 Ini Produk y aku maksudkan..
Ok, Meh nak ajar sikit cara pemakaian set ini dengan betul, supaya xde y silap.. heheh.. (sama je dengan mana2 produk)
Ok seperti biasa kita mulakan dengan pencuci muka dahulu ye iaitu 


Purifying Cleansing Gel

Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Selesai mencuci muka, lap dengan towel bersih dan boleh gunakan kapas lembut untuk sapu toner pada wajah


Purifying Toner
Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida

  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal:
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

Setelah step menyapu muka dengan toner, boleh la oleskan mositurizer agar muka kekal lembab



Balancing Moisturizer 
Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit

  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik



Dan ini extra special untuk mengelakkan kedutan atau garis halus di sekitar mata

Eye Treatment ( JIKA PERLU )
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara

  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:

  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.



Ok, so Yang ini aku suggestkan bagi mereka yang mempunyai masalah kulit y sensetif, Almaklumlaa sekarang susah nak mencari skincare yang sesuai dengan kulit muka. Sebelum ia menjadi makin teruk.. Lebih baik Atasinya...

Jom lihat testimoni :--










Sekirannya anda berminat?? Untuk dapatkan skin care y terbaik buat masa kini.. Boleh Pm laju2..
Pada Bulan ini [ MEI 2015 ] ada buat big promosi..

Sesiapa ingin menjadi ahli register hanya RM69 SAHAJA.. Anda boleh terima 1 botol FREE VITALEA Y BERHARGA RM88.. Dan boleh dapat harga Ahli.. perbezaan sehinga 10-30%